Find Me Falling (2024)

Letnja boza

“Find Me Falling” je jedan od onih bezličnih Netflix filmova koje vam uporno “propagiraju/poturaju” ako se u tom periodu, kada mu je “premijera”, logujete na svoj nalog. I onda, linijom manjeg otpora, konačno kliknete na njega…i “uživate”.

Pevač i povremeni glumac Harry Connick Jr. ovde tumači pevača/rok zvezdu koja nezadovoljna svojom karijerom (a i životom) povlači na Kipar (koji je nekad davno posetio) i tamo kupuje usamljenu kuću na hridini iznad mora.

Ono što ne zna jeste da je to omiljeno mesto za lokalne i turističke samoubice pa ćemo odmah na početku filma prisustvovati jednom samoubistvu.

Ali ništa ne brinite…ovo je romantična, ravna i uglavnom dosadna, komedija u kojoj će naš junak pokušati da oživi (ugaslu) iskru stare ljubavi i u kojoj ćemo svi mi, zajedno sa njim, upoznati galeriju zanimljivih, dragih, ekscentričnih i toplih lokalaca…samo što…ništa od navedenih osobina likova u filmu nećemo zaista “upoznati”…mada verujem da su u tom nekom scenariju bili zamišljeni upravo kao takvi.

Šteta zbog totalno neiskorišćenog Kipra i njegovih lepih pejzaža jer film, koji je navodno kompletno snimljen tamo, gotovo ništa ne koristi (osim par zaboravljivih kadrova) od te krasote na vizuelnom planu.

Ovo je Harry C. Jr. iz devedesetih (Copycat film) kada se zaista trudio da ostvari i glumačku karijeru

Kada dodamo kliše ljubavnu priču za koju su dela Mirjam nedostižan (Dostojevski) uzor i ne baš mnogo inspirativne glumce ovih 90ak minuta će vam veoma sporo proći…osim ukoliko već negde na početku ne zadremate.

Na skali od (1-6) ocena: 2

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.