Sting (2024)

Kolika zgradurina a koliko malo stanara ima u njoj...pa šta će pauk da jede onda ?

“Sting” ima veoma dobrih početnih deset minuta koji vam obećavaju dobru zabavu. A onda dođe ostatak filma…

Ovaj australijski horor čija je radnja smeštena u jednu zgradu u Menhetnu (Njujork) okovanu snegom ima jednostavan zaplet. Kiša meteora pada na zemlju a jedan “kamenčić” (koji bukvalno kroz prozor upadne u jedan stan) donosi smrtonosnu vrstu vanzemaljskih pauk predatora koji očas posla mogu da porastu u ogromne (pauk predatore) napasti željne hrane.

Kao što rekoh taman kada stvari postanu veoma interesantne i upoznamo par, rekli bi, veoma zabavnih likova, priča nas vraća nekoliko dana unazad (kada je devojčica Šarlot pokupila malecnog pauka iz baba-tetkine sobe i odlučila da joj on postane ljubimac).

Problem je što ćemo ubrzo shvatiti da su scenaristi i režiser ispucali sve dobre adute na tom početku jer ono što sledi i nije mnogo zabavno.

Devojčicin ćale (domar u zgradi) koji bi suštinski trebao biti naš “heroj” uopšte nije zanimljiv a čekajući na te neke zabavne scene prisustvujemo nizu monotonih kliše razgovara i problema (porodični, očuh-pastorka, ambiciozna supruga i neostvareni muž, “zla” baba i senilna baba, nedostatak novca, majka ćerka, majka beba….itd…itd…).

Ni glumica Alyla Browne koja je inače sjajna kao mlada Furiosa u Furiosa aka Furioza: Pobesneli Maks saga (2024) ovde se utapa u to sivilo likova jer jednostavno nema kvalitetno napisan dijalog.

“Sting” jeste gledljiv ali u tom lutanju da li želi biti pravi horor (ima ta jedna zaista jeziva scena kada pauk učini svoje prvo ubistvo) ili nekakva horor komedija gubi i na ritmu i na zabavi…a zabava je ipak minimum što ovakvi filmovi moraju da pruže da bi dobili od mene preporuku.

Na skali od (1-6) ocena: 2+/3-

recenzija: Gimitrije Verzić, duh sa dva plava oka

Gimitrije Verzić (Tihi)
Gimitrije Verzić (Tihi)

Čuveni duh sa plavim okom (a od susreta sa Bozzom postao je duh sa dva plava oka), propali kandidat za kandidata studenta filmske režije i beskompromisni (takođe propali) filmski kritičar koga ste svi imali priliku da upoznate u prelomnoj, epoholno dvodelnoj epizodi "Bioskop Sloboda" Svojim autorskim tekstovima o filmu on će definitivno oplemeniti ovaj prostor.
Takođe, Gimitrije fanatično gleda televiziju pa možemo očekivati i njegove tekstove na tu temu. Od 1.11.2023 gurnut je u ilegalu.

Articles: 145

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.