The Fall Guy aka Kaskader (2024)

Ljubavno pismo kaskaderima...samo još da su osim "volim vas" napisali i neku originalniju rečenicu.

Ryan Gosling je kaskader Colt Seavers (ali možete ga zvati Ken) koji se, nakon nesreće (na početku filma), povlači iz tog sveta, pre svega zbog neophodne terapije ali i slomljenog (ako ne računamo i neke kosti) samopouzdanja.

Osim posla koji je batalio (i sada radi kao potrčko koji parkira automobile gostima jednog restorana) Colt aka Ken je batalio i svoju devojku Jodie (koja nije Barbie). Nju glumi Emily Blunt (A Quiet Place aka Tiho mesto (2018)) a u filmu je njen lik snimatelj iliti direktor fotografije.

Kada nakon 18 meseca Colt dobije poziv od producentkinje Gail (Hannah Waddingham iz Ted Lasso – sezona 1 (2020-?)) da je neophodan na snimanju debi filma (kao režiserke) njegove (u tom trenutku) exDevojke Jodie i da je upravo Jodie pitala “za njega”, Colt je spreman da ode i na drugi kraj sveta da bi joj pomogao.

To bukvalno i čini odlaskom u Australiju na snimanje gde upada u neprilike koje nisu samo ljubavne jer je glavna zvezda nestala a u to su izgleda umešani neki sumnjivi tipovi sa kojima se taj glumac (Aaron Taylor-Johnson iz Bullet Train aka Brzina metka (2022)) družio.

Režiser David Leitch je i sam započeo karijeru kao kaskader te nema sumnje da je uživao praveći ovaj film i prikazujući nam svakakve ludosti koje moraju ti hrabri ljudi da rade na snimanjima sličnih akcionih spektakla.

Nevolja je što je sama priča tj. scenario rutinski i ravan. Tek povremeno zaiskraju iskrice između Blunt i Goslinga a “The Fall Guy” previše često upada u zamku predugih i ne baš duhovitih dijaloga kojim se guše inače solidne akcione sekvence.

Ovaj dvočasovni holivudski teškaš od (minimalno) 125 miliona dolara je i predug i bled da bi izistinski bio zabavan i nažalost uklapa se u (ispod) prosek današnje fast-food produkcije na koju smo izgleda toliko navikli da nam stiže “od preko bare” da i za ovakve (kvalitetom upitne) projekte možemo reći “daj šta daš…i nije loše”.

Na skali od (1-6) ocena: 3-/2+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1122

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.