Wild Republic aka Divlja republika (2021)

Avantura mladih prestupnika počinje u beskompromisnoj divljini Alpa. Kada planinskog vodiča Baumija pronađu mrtvog, grupa odlučuje da pobegne.

Wild Republic, naizgled, kvalitetno je producirana nemačka serija u kojoj su glavni protagonisti grupa problematičnih (sitni prekršaji i sukobi sa roditeljima) tinejdžera koja se nađe u divljini Alpi kada program resocijalizacije (koji se suštinski svodi na kampovanje u prirodi bez čuda moderne tehnike i dostupnih opijata) pođe po zlu.

Naime, već prve noći jedan od instruktora/vodiča biva misteriozno ubijen a naša „deca“ ne želeći da rizikuju posledice samostalno se upute u još veće to jest više divljine gde će osnovati svoju slobodarsku arhaičnu državu/republiku (koja funkcioniše najviše u stilu „Gospodara muva“).

Sa druge strane, podnožja, kreće i policijska potera za ovom grupom (i pre nego što se ubistvo desi) jer je neki, navodno, opasan po život kriminalac preuzeo identitet jednog od učesnika ove „eskpedicije“ i sprema bekstvo u drugu državu…preko Alpa.

Naizgled i navodno ovo bi trebalo biti zanimljivo…ali avaj…jedva je gledljivo…od ne baš sjajnih glumaca (sa nekoliko časnih izuzetaka) do raznoraznih klišeja i priče koja suštinski ne vodi nigde…sa sve projektovanim nastavkom za sledeću sezonu koje očigledno biti neće.

Na skali od (1-5) ocena: 2+

DeHičkok
DeHičkok

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije..

Articles: 229

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.