Inside Man (2022)

Trainwreck govana će se izručiti na vas ako gledate ovo...

“Inside Man” Steven Moffat-a (autora novog Šerloka sa Benedict Cumberbatch-om) je četvorodelna BBC serija koju ću zauvek pamtiti…jer ovakvu katastrofu…u “kompletu”…mislim da nikada nisam pogledao.

Ne znam kako je Moffat smislio ovu priču ali verujem da nisam daleko od istine kada vam ispričam moju verziju.

Ideja o zatvoreniku osuđenom na smrt koji rešava zamršene misterije iz zatvorske ćelije (glumi ga uvek dobri Stanley Tucci) u nekom američkom zatvoru jeste, na trenutak, zaista interesantna…i možda bi mogla da se razvije u neki dobar film ili moguće čak i seriju.

Istovremeno Moffat je imao ideju i za scenario drugog dela “Glupan i tupan” o idiotima koji čine neverovatne idiotske stvari ali mu je ideja bila toliko idiotska da su ga odbili sa rečima da mu je zaplet toliko glup da publika ne bi u njega poverovala sve da Džim Keri ostvari najbolju ulogu u svom životu.

Onako pokunjen Moffat se setio da ima odlične kontakte u BBC. Malo je promenio zaplet za “Glupane…” tako što će umesto Džim Kerija David Tennant glumiti, i to ozbiljnog, sveštenika koji čini niz besmislenih, nerazumnih i kretenskih stvari kada mu jedan nesrećni parohijan poveri na čuvanje usb flash disk (pokazaće se da sadrži dečiju pornografiju) i onda, sticajem nesrećnih okolnosti, nastavnica koja drži privatne časove njegovom sinu vidi sadržinu tog fleša naravno odmah pomislivši da pripada svešteniku (jer su na tv ekranima “popularni” samo popovi pedofili).

Bilo je potrebno nekako povezati dešavanja u Americi sa ovim što se dešava tupavom popu pa je to učinjeno na takođe genijalno idiotski način (navodno nekakva novinarka koja poznaje tu nastavnicu stiže iz Engleske taman u njegov zatvor kad treba).

Toliko me je iziritirao zaplet i Moffatova tretiranja i nas gledaoca kao totalnih idiota (koji su srušili SavaMalu) da sam već nakon prve, relativno podnošljive, epizode, počeo da premotavam i preskačem delove (i dalje je serija na Netflix-u a on je zgodan za premotavanje).

Dakle, ne mogu reći da sam baš pogledao “Inside Man”… jednostavno nisam imao živaca da gledam kretene koji se kretenski ponašaju napisano od strane autora koji očigledno to isto misli i o svojoj publici…

Na skali od (1-5) ocena: 1

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 225

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.