The Honourable Woman (2014)

...dok se ruše gradovi...da li postoji bilo kakva nada...

“The Honourable Woman” je odlična serija. Znao sam da je mnogi hvale godinama, odgledao je praktično sa poslednjim HBO “vozom” pre par godina (jer više nije tamo dostupna) i eto, sticajem okolnosti pišem o njoj na ovom blogu eto tek nakon par godina.

I kao što je ova pesma vanvremenska (doduše, ne može se porediti sa “Ličnom kartom” Ace Lukasa) tako je i ova serija, naročito u ovom trenutku, veoma aktuelna i opominjuća.

Scenario i režiju „Časne žene“, energičnog međunarodnog trilera, potpisuje dobitnik „Bafte“ Hugo Blick, a glavnu ulogu glumi Maggie Gyllenhaal. Kao mlada devojka, Nessa Stein svedočila je kako je oružano krilo Palestinske oslobodilačke organizacije ubilo njenog oca. Sada, u kasnim tridesetim godinama, Nessa je na čelu bliskoistočnog mirovnog procesa. Oplemenjena svojim radom na kampanjama, novoproglašena barunica mora se boriti protiv sila koje šuruju protiv nje nakon što je dodelila veoma unosan ugovor palestinskom biznismenu.

iz promo materijala

Osim Maggie Gyllenhaal koja je apsolutno fenomenalna u ovoj seriji posebno bih istakao (pohvalio,endorzovao,naglasio…) gospodina Stephen Rea, koji, tek sada otkrivam, ima već 81 godinu života… legenda… i ovde, u seriji “The Honourable Woman” nam daruje izuzetno glumačko ostvarenje u ulozi MI6 veterana sa Bliskog istoka.

I svi ostali glumci u seriji su odlični jer im je ponuđeno pregršt sjajnih replika iz pera Hugo Blick-a.

Nažalost, nisam baš u stanju da vam u vezi ove serije ponudim i neku sjajnu recenziju jer, kao što napisah, gledao sam je pre neke 4 godine i verovali ili ne…čak se i misli moje bore…sa alchajmerom.

Dakle, očekujte niz preokreta i ne verujte nikom (pa ni meni)…ali super je ova serija.

Znam da sam imao izvesnih (logičko-moralnih) problema sa poslednjih par epizoda u vezi samog raspleta ali to vam je samo kap u moru kvaliteta koji pršti sa malih ekrana dok gledate ovu upečatljivu, snažnu dramu koja je uz put i često veoma napet triler.

Na skali od (1-5) ocena: 5-/4+

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 225

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.