High Heat (2022)

Režiser Zach Golden je pre nego što je počeo da pravi filmove pravio skejtbordove i to se ovde vidi...

Olga Kirilenko i Don Džonson su u filmu “High Heat” bračni par i novopečeni vlasnici restorana koji upravo ima veliko otvaranje.

Ono što Kirilenko ne zna, to jest njen lik Ana, jeste da je njen suprug Ray (Don Johnson) dužan mafijašima ogromnu sumu para i da očekuju da će upravo te prve noći spaliti restoran (zbog polise osiguranja).

Ono što Ray ne zna jeste da je Ana bivši KGB agent i da osim lepote i kuvarskih veština poseduje i one druge smrtonosne…veštine. U njih će se ubrzo uveriti ekipa mafijaša koja krene sa misijom spaljivanja restorana koja se ubrzo pretvara u misiju spasavanja žive glave.

Desno je kaskaderka Olge Kirilnke u jednoj od niza nimalo maštovitih akcionih sekvenci

Glavni mafijaš je lik po imenu Dom koji shvata da će mu trebati pojačanje i da mora angažovati profesionalce.

I Ana shvata da neće moći sama (bez obzira što je matori Ray sa njom) te u pomoć zove svoju bivšu prijateljicu

Ovo što sam ispričao/prepričao izdešavaće se u prvih 20ak minuta filma (koji jedva dobaci preko 80 minuta) i nije vam neki spojler jer se čitava priča odvija tokom te noći u kojoj je Ana uglavnom u restoranu (kuhinji), kriminalci u nekoj podzemnoj praznoj garaži a Mimi (tako se zove Anina drugarica) i njena porodica se šetkaju oko pomenutih mesta (restoran, garaža).

Glumci su pristojni (i prepoznatljivi), režija je funkcionalna, produkcija i više nego zadovoljavajuća (čak su se potrudili da naprave animiranu uvodnu špicu koja je zaista povezana sa onim što se dešava u filmu).

Ali nešto ovde ozbiljno ne štima kako treba a to nešto su uštogljeni neduhoviti dijalozi (u filmu koji je napravljen pre svega da bude akciona komedija gotovo na ivici parodije) i montoni akcioni segmenti.

I tako dolazimo do kraja ove takođe dosadne recenzije o filmu koji je dosadniji i od nje (recenzije) i koji će naći neke svoje nove gledaoce možda na nekoj striming platformi u doba kada je količina ponude tzv. content daleko bitniji od kvaliteta te ponude.

Na skali od (1-6) ocena: 2/2+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1116

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.