Talk To Me aka Pričaj sa mnom (2022)

Grupa prijatelja saznaje da može da priziva duhove uz pomoć balsamovane ruke. Oni su zaokupljeni novim uzbuđenjima, ali sve do onog trenutka kada jedan od njih ne ode predaleko i ne oslobodi zastrašujuće natprirodne sile.

Ovaj australijski horor izazvao je talase oduševljenja kada se pojavio u svetskim bioskopima prošle godine. Ne samo da je sa skromnim budžetom od nekih 4 miliona dolara dogurao do gotovo 100 miliona već je u pitanju debi ostvarenje (relativno) popularnih youtuber-a Danny Philippou i Bill Hinzman a to je svakako uticalo na dodatni hajp.

Ako ste gledali film onda se svakako sećate ove balzamovane istetovirano išarane ruke koja služi za kontakts sa drugim svetom tako što je obuhvatite šakom i kažete “Pričaj sa mnom”.

To što takvu natprirodnu stvar tinejdžeri koriste radi organizovanja ludih zabava i to im je sve normalno i kul sam nekako mogao i da progutam (jer znate moju tezu da su današnja deca znatno, znatno gluplja od svojih roditelja…mislim, mi smo im ostavili Zemlju kao iz bajke a vidi u šta su je pretvorili…).

Takođe je režija i građenje nekih sekvenci napetosti koje vode do par zaista efektnih strašnih momenata i više nego solidna.

Glumci su uglavnom okej (ali neki morate priznati svojom glumom i ne doprinose baš uverljivosti onog što gledate) što je za ovakav ipak indie projekat takođe uspeh.

Ali ono što mi “sreću kvari” jeste scenario koji je prepun logičkih rupa (čak i za tupave tinejdžere) i mnogi postupci mnogih likova dovode vas u situaciju da vas ili nerviraju ili da jedva čekate da im se nešto strašno dogodi (jer, valjda je to poenta ovog…svakog…horor filma?).

Ako pojma nemate o pomenutom hajpu i nemate prevelika očekivanja moguće je da će te u ovom ostvarenju uživati i više od mene…a ni ja ne mogu reći da sam loše prošao.

Na skali od (1-6) ocena: 3+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1114

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.