Hit Man aka Ubica (2023)

Prirodno nadaren da se prilagodi različitim okolnostima i ličnostima, kako bi se približio očajnim ljudima koji se nadaju da će uz njegovu pomoć moći da se osvete svojim neprijateljima, Gari upada na moralno sumnjivu teritoriju, kada ga privuče jedan od potencijalnih kriminalaca, prelepa mlada žena po imenu Medison (Adrija Arjona).

Sa velikom tugom, koja se možda može jedino uporediti sa tugom koju sam osetio kada je Srbija ispala sa Evropskog prvenstva u fudbalu, moram vam reći da “Hit Man” Richard Linklater-a (autora mnogih dobrih filmova) i nije baš nešto…

A pošto sam ovaj film pogledao pre pomenutog “ispadanja” tačniji opis prethodno opisanog osećaja jeste “Baš me briga”.

Zasnovana na istinitoj priči o Gary Johnson-u (tačnije objavljenom članku u nekom časopisu) profesoru psihologije i filozofije, koji je, u slobodno vreme, izigravao lažnog plaćenog ubicu za policiju Nju Orleans-a, tako što bi se pretvarao da je prava osoba koja bi mogla da “reši” problem naručiocu, da bi potom tog naručioca skriveni policajci (koji su sve vreme prisluškivali i snimali razgovore) uhapsili…. i ovde je kraj ove veoma komplikovane rečenice bez poente.

I to je, osim podatka da je i pravi Gary Johnson voleo da se za svoje zadatke maskira na bezbroj različitih načina, jedino što je i stvarno istinito u ovoj (crnoj) romantičnoj komediji…romantičnoj jer će na jednom zadatku upoznati klijentkinju koja će mu osvojiti srce.

Glen Powell (Anyone But You aka Samo ne ti (2023)) postaje zaista glumac sa A liste a da li će se pretvoriti u box-office zvezdu saznaćemo već za koju nedelju kada u bioskope stiže nastavak “Twister”-a (to vam je onaj ne baš dobar film iz 1996 godine sa lovcima na tornada u kome je glumio pokojni Bill Paxton i živa Helen Hunt) pod izuzetno originalnim naslovom “Twisters”.

Kritičari su iz nekog razloga pisali i pričali lovorike o ovom filmu žaleći što nije završio u (američkim) bioskopima (mada jeste u srpskim) jer bi publika pohrlila da vidi romansu između Glen Powel-a i Adria Arjone.

Mada je nesumnjivo da su njih dvoje zaista veoma privlačni i neodoljivi na ekranu sam film opravdava pomenute hvalospeve samo možda u prvoj polovini (dok se drži istinitog dela priče) a kako se zaplet komplikuje sve više i više sam gubio interesovanje za ono što se dešava.

A kada prestaneš da veruješ u likove i njihove postupke kada ti postane svejedno šta se dešava osećaš se kao ja tokom gledanja onog mučenja srpske reprezentacije protiv Danske (Slovenije i Engleske).

Na skali od (1-6) ocena: 3/3+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1114

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.