Furiosa aka Furioza: Pobesneli Maks saga (2024)

Australijski spektakl u svetu pobesnelog Maksa ali bez Maksa...

Nisam gledao “Fury road”. Kažu, mnogi, super je to film. Meni će pobesneli Maks zauvek biti Mel Gibson i to vam je to… mislim, to je glavni razlog što nikakako da skupim “hrabrost” i vidim Tom Hardija u ovoj ulozi. Zato mi je Furioza bila lakši izbor. U njoj nema Maksa.

Sa preteranim budžetom od preko 160 miliona dolara “Furioza” je doživela pravi debakl na bioskopskim blagajnama i za koji dan (čini mi se 24 juna) će doživeti “Video on Demand” premijeru što znači da će svima postati dostupna na razne legalne i ne baš tako legalne načine.

Tako će te i sami moći da se uverite da novi film 79-godišnjeg veterana George Miller-a nikako nije loš film…ali jeste vala nabudžen…naročito vremenski.

Anja Tejlor Džoj i Kris Hemsvort su zvezde filma “Furioza: Pobesneli Maks Saga”, dugo očekivanom nastavku kultnog serijala reditelja Džordža Milera „Pobesneli Maks”.

Dok se svet raspada, mladu Furiozu otimaju i ona pada u ruke horde predvođene Gospodarom Dementusom. Prolazeći kroz pustoš, nailaze na naselje Citadela, kojim vlada Besmrtni Džo. Dok se dva tiranina bore za dominaciju, Furioza mora da preživi mnoge izazove i sukobe u pustoši i da pronađe svoj put kući.

iz reklamnog materijala

Gotovo polovina, ako ne i koji minut više, priče/filma se bavi doživljajima devojčice Furioze te ako ste mislili da će te se nagledati Anya Taylor-Joy (The Menu aka Meni (2022)) pa i nećete baš.

Ni Kris Hemsvorta nema onoliko koliko ste možda mislili…ali zato ovog wasteland-a (koji, kako saznajemo, nikada neće biti realizovan kao projekat jer su se za zeleno svetlo nove avanture Maksa “Mad Max: The Wasteland” čekali rezultati “Furioze”), ove pustinje ima u neograničenim količinama.

Vizuelno, “Furiosa” je impresivan film…akcija, kada je ima, takođe je prilično efektna i prilično spektakularna… ali zato trajanje…i trajanje…. nema ovde dovoljno “mesa” za 148 minuta.

U jednom trenutku, nakon nekih pola sata, sklopio sam oči u bioskopu. Na sreću, moju, nisam ih zauvek sklopio već sam ih nakon nekog vremena i otvorio.

Ne znam koliko je trajalo to moje snoviđenje* i da li sam, moguće, propustio najbolje delove filma ali i dalje je na ekranu bila devojčica Furioza…a vala i narednih 15ak minuta…

Na skali od (1-6) ocena: 3+

*da bude sasvim jasno i precizno, nisam zaspao zbog filma nego sam prethodne dane proveo uglavnom radno i ne spavajući a i najgora sedišta u Cineplex-u su dovoljno udobna za dremku…kada se pogase svetla

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1114

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.